Λουτράκι

Δημοφιλείς προορισμοί στο Λουτράκι

  • Ζητείστε μια προσφορά για απλή μετάβαση στα σημεία ενδιαφέροντος, ή για μεταφορά με αναμονή και επιστροφή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας!

  • Παρακαλώ σημειώστε οτι ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑΓΟΙ, και δεν μπορούν να σας συνοδέψουν στους αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία. Στην περίπτωση που επιθυμείτε ξενάγηση, επιλέξτε αδειοδοτημένο απο τον ΕΟΤ ξεναγό, εμείς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μόνο για τη μεταφορά σας προς και απο τα σημεία ενδιαφέροντος.
  • Τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτή τη σελίδα βρίσκονται με κίτρινο χρώμα στον παρακάτω χάρτη. Εστιάστε στα σημεία να δείτε λεπτομέρειες.

  


Δείτε εδώ βίντεο απο αυτούς

τους προορισμούς:

1) Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι ενα τουριστικό θέρετρο, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του. Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη. Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου ήταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα. Η σημερινή ονομασία του Λουτρακίου οφείλεται στις ιαματικές πηγές του - λουτρά.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


2) Μοναστήρι Οσίου Παταπίου

Η μονή βρίσκεται σε κτηριακό συγκρότημα, σε υψόμετρο 650 - 700 μέτρων, σε μια απότομη πλαγιά στα Γεράνεια Όρη, πάνω από το Λουτράκι και αποτελεί επέκταση του αρχαίου ασκητηρίου του 12ου αιώνος. Η μονή ιδρύθηκε και επεκτάθηκε γύρω από το ασκητήριο, με κόπους και θυσίες το 1952, με εμπνευστή τον π. Νεκτάριο Μαρμαρινό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Η θέα και η φυσική και πνευματική της ομορφιά ανταμείβει τον προσκυνητή - επισκέπτη. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι με σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, όπως η λειτουργεία Γηροκομείου Γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το link.


3) Λίμνη Βουλιαγμένης

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η οποία περικυκλώνεται από ένα φυσικό φοινικοδάσος, εκτείνεται μία από τις πιο όμορφες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας. Το όλο τοπίο είναι απλά ονειρικό, μια ματιά και μόνο σας παίρνει την ανάσα...

Εδώ μπορείτε να απολάυσετε τον καφέ σας σε Beach Bar της λίμνης, και να κάνετε τις βουτιές σας στα καταγάλανα νερά της λίμνης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το link.


4) Ηραίον Περαχώρας

Στην περιοχή του Ηραίου έχουν αποκαλυφθεί εκτός του ιερού της Ήρας, τα σημαντικότερα λείψανα του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας στοάς σε σχήμα Γ, μια μεγάλης υδροδεξαμενής, αίθουσες φαγητού και ένας δεύτερος μικρότερος ναός. Κέντρο ήταν το ιερό της Ήρας, στο λιμανάκι κάτω από το σημερινό φάρο Μελαγκάβι. Η περιοχή κατά τα προρωμαϊκά χρόνια, αποτελούσε ζωτικό τμήμα της κορινθιακής γης. Η κορινθιακή τέχνη, των γεωμετρικών και των αρχαϊκών χρόνων, θα ήταν ατελέστατα γνωστή, χωρίς τα ευρήματα της Περαχώρας. Οι ανασκαφές (1930-1933), εκτείνονται σε όλη την περιοχή του Ηραίου, και τα γειτονικά ιερά Ήρας Ακραίας και Λιμενίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το link.


Ενημέρωση κόστους - Παραγγελία

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.