Νησιά Αργοσαρωνικού

Δημοφιλείς προορισμοί στον Αργοσαρωνικό

  • Ζητείστε μια προσφορά για απλή μετάβαση στα σημεία ενδιαφέροντος, ή για μεταφορά με αναμονή και επιστροφή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας!

  • Παρακαλώ σημειώστε οτι ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑΓΟΙ, και δεν μπορούν να σας συνοδέψουν στους αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία. Στη περίπτωση που επιθυμείτε ξενάγηση, επιλέξτε αδειοδοτημένο απο τον ΕΟΤ ξεναγό, εμείς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μόνο για τη μεταφορά σας προς και απο τα σημεία ενδιαφέροντος.
  • Τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτή τη σελίδα βρίσκονται με καφέ χρώμα στον παρακάτω χάρτη. Εστιάστε στα σημεία να δείτε λεπτομέρειες.

  


Δείτε εδώ βίντεο απο αυτούς

τους προορισμούς:

1) Πόρος

Ο Πόρος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα. Η πόλη του Πόρου, με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου. Το αρχαιολογικό μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, φιλοξενεί ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα και από άλλα κοντινά αρχαιολογικά μέρη. Στο βόρειο μέρος του νησιού βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, το οποίον ήταν το κέντρο της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας. Η ακριβής χρονολογία κατασκευής του δεν είναι γνωστή, αν και ερευνητές εκτιμούν πως κατασκευάστηκε γύρω στο 520 π.Χ.. Οι διαστάσεις του ναού, ο οποίος έχει Δωρικό ρυθμό, είναι 27.4 x 14.4 μ. Τον στηρίζουν 6 κολώνες κατά πλάτος και 12 κολώνες κατά μήκος. Το ιστορικό ρολόϊ, δωρεά του έμπορου και βουλευτή Ιωάννη Παπαδόπουλου στο κέντρο του Πόρου, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού.

Μπορούμε να σας μεταφέρουμε στο λιμάνι του Γαλατά, που είναι απέναντι απο το λιμάνι του Πόρου, και περνάτε απέναντι με καραβάκι. (κοστος εισητηρίου 0.80 ευρώ/ατομο και διάρκεια ταξιδιού 20 λέπτα) Το κόστος των ακτοπλοικών εισητηρίων δεν περιλαμβάνται στην τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


2) 'Υδρα

Η Ύδρα είναι ενα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί. Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ξένους τουρίστες αλλά και Αθηναίους, δεδομένης της σχετικά μικρής της απόστασης από την πρωτεύουσα. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία της. Κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821 η Ύδρα μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά έπαιξαν σημαντικό ρόλο, λόγω της μεγάλης ναυτικής δύναμης που διέθεταν. Η πόλη της Ύδρας, που είναι και η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύονται τα τροχοφόρα. Είναι απλωμένη σε δύο βραχώδεις λόφους και σφύζει από παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, έντονες μπλε πόρτες και παράθυρα.Στο νησί υπάρχουν 300 εκκλησίες και πέντε μοναστήρια. Η σημαντικότερη γιορτή σήμερα στην Ύδρα είναι τα Μιαούλεια, τα οποία είναι εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη δράση του Ναύαρχου Μιαούλη και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, προς το τέλος του Ιουνίου.

Μπορούμε να σας μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ερμιόνης, που είναι απέναντι απο το λιμάνι του 'Υδρας, και περνάτε απέναντι με θαλάσσιο ταξί. (κοστος εισητηρίου 3 ευρώ/ατομο και διάρκεια ταξιδιού 15 λέπτα) Το κόστος των εισητηρίων του θαλάσσιου ταξί δεν περιλαμβάνται στην τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


3) Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ιστορική νήσος κοντά στην Αργολική χερσόνησο, δεξιά της εισόδου του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση 1,5 μιλίου από την Ερμιονίδα. Το έδαφος των Σπετσών είναι κυρίως πευκόφυτο, ενώ μεγάλο μέρος του είναι καλλιεργήσιμο. Κύρια προϊόντα που παράγονται είναι ελιές, λάδι, δημητριακά, σταφύλια, αμύγδαλα, σύκα και λίγα κτηνοτροφικά προϊόντα. Το κλίμα είναι δροσερό και υγιεινό και προσφέρεται ως τόπος παραθερισμού. Οι κάτοικοι επιδίδονται κυρίως στη ναυτιλία και την αλιεία.

Μπορούμε να σας μεταφέρουμε στο λιμάνι της Κοστα, που είναι απέναντι απο το λιμάνι των Σπετσών, και περνάτε απέναντι με καραβάκι. (κοστος εισητηρίου 2 ευρώ/ατομο και διάρκεια ταξιδιού 15 λέπτα) Το κόστος των ακτοπλοικών εισητηρίων δεν περιλαμβάνται στην τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


Ενημέρωση κόστους - Παραγγελία

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.